Årets bästa sällskapsspel 2015

Sällskapsspel är det perfekta sättet för vänner, familj och släkt att bara umgås. Sitta ner och koppla bort alla datorer och telefoner en stund och prata och ha roligt tillsammans. Det finns oändligt många olika sällskapsspel för både vuxna och barn. Letar du fortfarande efter det perfekta sällskapsspelet? Här kommer en lista med några av 2015 bästa.

Original alias

Original alias rekommenderas för barn över tio år. Det spelas i lag och går ut på att en i laget förklarar ett ord, medan de andra försöker lista ut det. Man har bara en viss tid på sig att gissa och förklara och det är laget med flest rätt gissade ord som vinner. Speltiden är cirka 40 minuter.

Pippi Långstrump: gullpengarna

Detta spel går ut på att samla tillbaka alla gullpengar som Dunder-Karlsson och Blom har tagit från Pippis kappsäck. Gullpengarna ligger utspritt runt pippis hus Villa Villekulla. Perfekt spel för barn och vuxna med fantasi.

Fringo

Fringo är ett perfekt spel för vuxna och ungdomar. Detta är inte ett helt vanligt frågespel, här får du istället endast svaret och ska därefter gissa vad frågan handlar om.

Det går ut på att fylla en hel spelplan med brickorna man får när man svarar rätt.

Trexo

Ett hederligt luffarschack med en twist. Här har en tredje dimension lagts till orginalreglerna.  Nu kan du även stoppa din motståndare genom att lägga din bricka på brickor som redan lagts, och därmed ersätta med din symbol. Perfekt för de som gillar kluriga och taktiska spel.

Say what?

Spelet går ut på att förklara ord för dina lagkamrater, utan att säga själva ordet. Det är tre stycken ronder där det går från att du får förklara ordet som du vill, till att du endast får använda charader. Kul spel för hela familjen.

Pelle Svanslös vänner

Spelet går ut på att fylla sin lottobricka genom att matcha din lottobricka med brickorna på bordet. Den som först lyckas fylla sin lottobricka vinner. Lätt att förstå, perfekt för de mindre barnen!

Hint

Hint är ett lagspel där dina lagmedlemmar ska försöka gissa vad du formulerar. Du ska förklara allt från kända idrottare och sångare till pizzafyllningar genom att använda ord sång eller charader. Det gäller att vara snabb då du bara har 1,5 minut på dig att förklara fem saker. Rekommenderas för dig över 15 år.

Värvet, det sociala spelet

Detta är ett spel med målet att få spelarna att lära känna varandra. Det finns ingen vinnare eller förlorare, det går ut på att skapa samtal och ha kul tillsammans. Spelet består av kort med olika egenskaper på. Du ska dra ett kort och ge till den spelaren som du tycker att egenskapen stämmer bäst in på, personen som får kortet ska då svara på frågan som står på kortets baksida.

Rotten apples

Ett partyspel för alla över 18 år. Det första som ska göras är att utse rundans card master, denne ska sedan lägga ut ett kort med en mening som saknar antingen ett eller två ord. Spelarnas uppgift är att fylla meningen med hjälp av de kort de har på handen. Den som sätter ihop den bästa meningen vinner ronden. Perfekt spel att höja stämningen på festen med!

Originalartikeln med bilder och köpinformation kan du hitta på Expressens hemsida http://www.expressen.se/leva-och-bo/jul/hitta-ditt-favoritspel–har-ar-basta-sallskapsspelen/